Tillbehör för jakt och fritid

Min pappa är en inbiten jägare och är ute mycket i skog och mark. Även när det inte är jakttider så gillar han att vandra, tälta och laga mat ute i naturen.

Nästa månad fyller farsgubben 70 år och jag tänkte köpa lite tillbehör för jakt och fritid till honom. Främst sånt som han aldrig skulle köpt själv, kanske något extra lyxigt eller något nytt spännande som han inte hört talas om förut.

Pappa klär sig helst i de gamla jaktkläderna han använt ända sedan 80-talet. Och han tycker att hans gamla ryggsäck och sovsäck duger trots att jag vet att ryggsäcken inte står emot vatten och att han fryser i sovsäcken om det blir under 10 grader på natten. Men det är nog ganska typiskt för gubbar i den åldern att tycka att det de redan har duger.

Tillbehör för jakt och fritid online

Min far är av den gamla sorten som aldrig skulle tänka sig att handla något online. Men jag handlar det mesta på nätet. Och för mig är det givet att handla fritids- och jaktprylar från en webbshop. Och det finns gott om webbshopar som säljer just såna prylar som jag är ute efter.

Vad jag tänkt köpa

Jag har kikat runt lite och har några saker som jag skulle vilja ge pappa. Först och främst en riktigt bra pannlampa. Den han har lyser alldeles för dåligt. Sen vill jag också köpa en liten och smidig kikare till honom. Han har en stor tung sak som han sällan tar med sig eftersom den väger för mycket. Men jag vet att han gärna kollar på fåglar när han vandrar ute i naturen.

Sen vill jag också att han ska ha någon slags värmestrumpor eftersom han alltid fryser om fötterna. Det finns sådana med ett litet batteri som avger värme lång tid. Sist men inte minst ska jag köpa en powerbank till honom. Det kanske inte räknas som tillbehör för jakt och fritid, men en riktigt bra pryl. Då kan han ladda telefonen vid behov och vi (jag och mamma) behöver inte vara oroliga. Tidigare har hans mobil ofta laddat ur och vi har inte kunnat få tag på honom. Trots allt börjar han ju bli lite äldre och han kan trilla eller bli sjuk och då är det bra om telefonen funkar.