Laddbox i Nybro

Vad i hela friden går det att skriva om en ”laddbox i Nybro” undrar ni så klart. Jag kan säga att jag just nu är väldigt nöjd. Jag har under det senaste halvåret tagit mig en ordentlig funderare över bränsleprisernas kraftiga uppgång, och bestämt mig till slut för att köpa mig en elbil. Jag har kört diesel bilar de senaste 15 åren och jag gillar det, men ökningen av bensin och diesel har gett mig en rejäl tankeställare. Är det verkligen värt att hålla fast vid bilen som drar diesel, eller ska jag satsa pengarna på att köpa en hybrid eller en ren elbil. Det var den stora frågan.

Egen laddbox

I samband med att regeringen sköt till bidrag till de som beslutade att skaffa egen laddbox samt köpa en elbil så tyckte jag att beslutet var ganska lätt. Jag bestämde mig då för att skaffa mig en elbil. Att priserna på bränsle hade börjat öka så sakteliga gjorde mig ännu mer beslutsam för att köpa elbil. Så sagt och gjort, jag åkte runt och provkörde elbilar och till slut så slog jag till och köpte mig den senaste BMW som är en ren elbil. Ingen laddhybrid som jag funderade på tidigare, nä ska det va så ska det va ordentligt!

Laddbox på tomten

Att få bidrag för att installera en egen laddbox på tomten var ju bara pricken över i. Jag bestämde mig direkt att jag skulle beställa en laddbox med installation omgående. Nu har jag en jäkla tur att jag faktiskt, i alla fall än så länge, får lov att ladda bilen på jobbet. Men det kommer väl inte att pågå i all evighet med tanke på de skenande elpriserna, så det är väl egentligen en förutsättning att jag ska kunna ladda min elbil hemma. Nästa vecka kommer dom för att installera laddboxen.